När det har gått lite för långt

Joakim gick upp ur sängen idag och stegade in till mig i vardagsrummet. Han sa att nu är det nog dags att sluta plocka svamp. Jag frågar givetvis varför, trots att jag misstänker att det beror på min lilla svamptorkningsstation i köket. Han svarar att jag pratade lite i sömnen inatt och det jag sa med en smått desperat stämma var;

"Trattisar... Bara en massa trattisar... En stor jävla hög med bara massa trattisar"Chicago

Min fader ringde mig för en stund sedan för att tala om att han har köpt en Chicagobiljett till mig så imorgon drar jag till Norrköping för att gå på musikal med min älskade pappa och hans älskade Kicki. Det ska bli superkul verkligen, framför allt att träffa de där människorna som jag träffar alltför sällan. Det blir till att sova där vilket bara känns mysigt. Nej nu måste jag fortsätta med plugget om jag ska kunna slappna av och känna mig helt ledig imorgon kväll.Det här är Denver

Denver är en hund som kom svårt misshandlad till hundhemmet Protectora i Spanien, han är ett bevis på hur ohumana och kallhjärtade människor kan vara.

Vill ni skänka en slant till ett hägn som hjälper gatuhundarna i Spanien på ett professionellt och 100% osjälviskt sätt så kan ni gå in på ada-hundar.org. Jag kan personligen, baserat på egna erfarenheter, rekomenendera den här organisationen som lever för att hjälpa de utsatta fyrbenta.Värsta veckodagen

Ja i vanliga fall är onsdagar den mest hatade dagen i veckan när det gäller rastning av hundar då jag tillbringar hela min dag i skolan och Joakim jobbar heldag. Men idag är jag ledig och sitter nu och laddar för den första promenaden som vi ska ut på här nu strax. Hade nyss en dröm som konstaterade att det är dags för mig att fly staden, gud vad det kryper i kroppen!

Finally

Äntligen är den här kappan påväg hem
till mig (i svart). Jag har tittat på den
länge och när jag fick ett smserbjudande
om 50% rabatt så var det ingen tvekan
om saken. Iiih, en klipptid på det här så
är jag nöjd för månaden.

Igår rensade jag svamp i flera timmar
och köket är för några dagar avstängt
pga giftiga partiklar i luften. Jag blev
helt galet trött av allt pill så kvällen
igår är mest ett töcken. Just därför så
måste jag jobba på rätt bra med plugg
och "attgöra" -saker idag. 

Om några timmar kör vi en promenad
med den vita snöhunden och hans
moder Theresia, höhö. Går direkt till
mamma på kantarellpaj, vi får se om
jag lyckas få med mig Jocken eller ej.

I övrigt fick jag hem en faktura på
300 spänn från mitt 7 minuters besök
på akuten härom veckan, kul. Plus en
påminnelseavgift på 50 kronor kopplat
till en telefonfaktura som måste ha
försvunnit spårlöst. Vad härligt det är
att betala en massa pengar för helt
värdelösa ändamål, speciellt när man
väntar på pengar från CSN och är så 
förbannat rik. 

VillHaVillHaVillHa

Klippning, ny jacka, ett par Disneyfilmer, nya tapeter i sovrummet, spara till utbildning, hyllor till köket. Det är mycket jag vill ha för väldigt lite pengar, det gäller bara att prioritera men det är ju så svååårt. Internetshopping gör inte saken lättare heller.


Faan


Spy och spä

Jag
vill
inte
rensa
svamp
.

Svampigt värre

Efter en heldag i skogen med mamman och PA'n så ligger jag
och min hund nyduschade och utslagna på soffan. Vi vill inte gå upp mer idag.Lördagsgodis

Tre timmars långpromenad med Gabs och den ljuvliga blandisen Tibbe. Det blev lite svamp och en hel del motion. Snabbt som tusingen ner på staden i mina skitiga skogskläder för att inhandla foundation och alkoholbaserad dryck till kvällen. Sedan hem för att rensa svamp, ta ett långt bad, käka kött med svampstuvning, sallad samt gelé och ge sig iväg till Becs.

Redan när jag kom dit kände jag mig lite halvt opigg på fest, men efter någon timme i en folkmassa där jag kände en enda person och där alla andra pratade gamla minnen och gemensamma bekanta så drog jag mig hemåt. Hade jag fått sällskap av brudarna på Statt hade jag nog stannat, men de var alla alldeles för kära i Harry(s). Stannade till lite hemma hos mamma där Janna med kille befann sig efter en jobbig flyttdag, det var skoj att säga hej där i alla fall.

Fredagsmys för mig självMyser med mig själv i soffan framför "Se upp för dårarna" strax efter att ha slötittat på Idol och kan nu konstatera att de på Tv4 har blivit smått reklamgalna. Jag som trodde att det skulle bli dötrist här hemma nu när mannen med djuren har flytt sin kos för kvällen, men icke sa Nicke. Jag lider ingen nöd inte, men snart tuppar jag.

Den moderna människan i ett nötskal


 


Det är komiskt det där egentligen. Man passerar skylten ovan, för att sedan gå in i en park där det ständigt ligger en och annan ölburk bredvid en nedklottrad parkbänk. Och det är de där nedskräpande hundarnas föroreningar vi ska akta oss för?


Finn ett fel


Läskig skit

Farbror Daniel frågade mig om det här var vad som hände mig i tisdags då jag hjälpte till med att sätta dit en tjuv och visst var det väl det. Det inkomna samtalet var från oss. Gud vad läskigt ändå att vi satte dit en efterlyst, drogpåverkad man med kniv. Men bra såklart. 

Höstpromenad med sis


Du rör mig
Kommer in efter morgonpromenaden och finner ett paket som ligger på min sida av sängen. Ropar på Joakim och frågar vad han har beställt. Han ropar tillbaka; - Det är till dig! Jag behövde bara öppna ett litet snitt för att förstå vad det var han hade beställt till mig. Det var den fuskpälsväst som jag tittade på när vi var och shoppade för en månad sedan.

Han hade lagt det på minnet, kommit ihåg vilken storlek jag skulle ha och nu beställt den till mig utan min vetskap. Även fast det inte är världens dyraste plagg så är det ändå mycket pengar för mig, då det var skälet till att den inte fick följa med hem från vår shoppingtur. Så mitt samvete är väl det enda som stör mig när det gäller den här superfina överraskning.

Tårar smög sig fram, då jag blev så rörd av att han kom ihåg det hela. Jag försökte tacka men jag var alldeles för upptagen med att uppfyllas av värme och tacksamhet. Det handlar inte om plagget i sig, på samma sätt som chokladen igår egentligen inte handlade om själva godiset. Jag blir rörd när han tänker på mig och vill göra något för mig utan att han måste, utan att någon tradition säger till honom. Jag älskar att han tänker på mig både i min närhet och i min frånvaro. Det är verkligen gesten och framförallt tanken som räknas.

 Han ville visa sin uppskattning sa han, vilken underbar man jag har hittat.
Fining


Min finaste, fina hund är orolig, gnällig och rastlös. Hon har släpat runt på sin leksaksapa vartän hon har gått och har inte kunnat sova en blund utan den. Jag drog slutsatsen att hon började bli lite skendräktig, igen. Jag har inte samma problem som Tina har med Alice när hon skenar men Alvi blir inte speciellt rolig hon heller när hon vankar av och an hela tiden. Nu är apan "försvunnen" och jag hoppas att hon släpper tanken på valpar snart och återgår till den rara lilla lärka hon egentligen är.

Mitt i all vredeJag och Joakim har trampat
på varandras tår mest hela
dagen vilket slutade med ett
litet tjafs mest för att rensa
luften, tätt följt av någon
timme eller så av absolut
tystnad. Sedan kommer han
hem underbar som han är med
lite choklad till sin livskamrat,
tack baby.Lägg av!Var som sagt och lämnade av mina 8 (inte 7) påsar med skor och kläder till myrorna häromdagen och fy tusan så arg jag blev av det jag såg. En massa kläder hade spridits ut på marken och låg där i väntan på total förruttnelse. Varför? Det kanske var någon som var sugen på att jävlas lite med de som hjälper de utsatta, men med största sannolikhet så var det någon som tyckte sig behöva lite "nya" kläder. Och visst, sure, ta dem! Men ni kan väl för i helvete lägga tillbaka det ni inte ville ha?!

Lite galla

Vissa människor vill jag bara skrynkla ihop som ett pappersark och kasta i sopkorgen. Att ni kan leva i er lilla värld där ingen dömer er oavsett hur dåligt ni ni uppför er och behandlar andra, det gör mig spyfärdig. Väx upp någon gång.

Cash, I like
Äntligen har skolan tagit tag i min registrering så vilken dag som helst nu ska mina utbetalningar ordnas upp och jag blir återigen en superfattig student istället för en superduperfattig sådan. Så nu har jag beställt en laserpekare till mitt lilla yrväder här hemma, jag tror att hon som den insektsälskare hon är, kommer att gilla den skarpt. Skolarbetet går segt då jag inte riktigt vet vad som förväntas av mig, mjäsch.

Sötvalen Larry
Hur häftigt är inte det här? Bruden är ute och paddlar och plötsligt dyker en minst tio meter lång val upp bredvid henne för att sedan simma sida vid sida med henne i två hela timmar. Häftigt värre! Hoppas något liknande händer mig den dag då jag får snorkla med mina späckhuggare, aaah.


Vardagslyx
Knack, knack, knack. Bovärden kommer in för att mäta väggen i badrummet och gissa vad?! Jag får mitt badkar! Äntligen, varför frågade jag helt enkelt inte bara för två år sedan om vi kunde få ett badkar? Tack K-FAB (heh).

Med sömnen i ögonen

Sitter i sängen, har inte kommit upp riktigt än. Min stora lillebror ligger och sover på bäddsoffan i vardagsrummet, han kommer bli sådär roligt sur på mig när jag väcker honom om en stund. För vi ska gå med hundarna till återvinningen och lämna av sju påsar med kläder och skor. Sedan bär det av hemåt igen för att plugga, oh snälla gud låt mig komma till skott idag? Jag vill bli klar med den här kursen i början av veckan så att nästa blir en superledig sådan. Nehe, om man skulle väcka den långa mannen då...

Skandal


Det lilla som räknas


Moderaternas röster genom tiderna

• 1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
• 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
• 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
• 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
• 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
• 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
• 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
• 1927: Nej till folkskolereform.
• 1931: Nej till sjukkassan.
• 1933: Nej till beredskapsarbete.
• 1934: Nej till a–kassa.
• 1935: Nej till höjda folkpensioner.
• 1938: Nej till två veckors semester.
• 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
• 1946: Nej till fria skolmåltider.
• 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
• 1947: Nej till allmänna barnbidrag.
• 1951: Nej till tre veckors semester.
• 1953: Nej till fri sjukvård.
• 1959: Nej till ATP.
• 1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
• 1963: Nej till fyra veckors semester.
• 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
• 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
• 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
• 1976: Nej till femte semesterveckan.
• 1983: Nej till löntagarfonderna.
• 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
• 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
• 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.
• 2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.
• 2006: Nej till gröna jobb.
• 2006: Nej till sex timmars arbetsdag.
• 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
• 2006: Nej till höjd a- kassa.
• 2006: Ja till sänkt a-kassa.
• 2006: Nej till höjd sjukersättning.
• 2007: Ja till sänkt sjukersättning.


Jag vetitusan om det här är mitt parti va..? Nej jag står nog fast vid mitt miljövänliga parti.


Tillbaka i hemmets lugna

Det blev inte många minuter på den där akuten den här gången, fort in och fort ut. Men som sköterskan i receptionen sa; det var väl bra det. Läkaren trodde att det var något tillfälligt, vilket vore trevligt, men jag har lovat moster sjuksköterska att beställa tid på vårdcentralen på måndag om det inte försvunnit. Sedan jag kom hem har jag haft fyra domningstillfällen. Nu tänker jag somna innan magen kommer på hur hungrig den är, det är kul att vara en fattig lapp.

Åter till akuten

Oh, varför ska man alltid behöva uppsöka akuten när man är som fattigast? Just nu sitter jag hemma i soffan och väntar på att klockan ska slå 19.30 då jag har en tid på sjukhuset. Jag ringde nyss sjukvårdsrådgivningen som tyckte att jag skulle komma in. Jag har som jag kanske (minns inte riktigt) skrivit här, mått dåligt vissa dagar de senaste två veckorna. Illamående, yrsel och en hel del konstiga knivhuggskänslor har jag dragits med. Jag har inte varit speciellt orolig då jag trott att det varit länkat till någon slags influensa, graviditet eller magkatarr vilket man kan "råda bot" på med rätt så enkla medel. Sedan igår har jag haft domningar och tryck som kommit och gått över min högra tinning, det har de senaste timmarna bara blivit värre och värre. Hade det gjort ont så hade jag med detsamma avfärdat det som spänningshuvudvärk, men eftersom det handlar om obehagliga, tryckande domningar så blir man lite orolig. Det är antagligen ingenting men jag ser nog helst till att vara på den säkra sidan. Jag återkommer med att citera läkarens uttalande.

Strax innan jag somnar då

Galet uttråkad när jag sitter här hemma ensam, trött, halvsjuk och sällskapssjuk. Skickar bitchiga sms till folk som jag tror kan ta det. Varm dusch innan läggning i nya lakan, vem behöver en fräsch grabb bredvid sig liksom? Jag, kom hem snart älskling.

Ps.ObsJag älskar min härliga utväxt som alltid lyckas ligga snäppet före min ekonomi, behöver ta en del på längden med nu. CSN strular för mig som vanligt, men även för två av mina klasskamrater. Varför kan ni inte bara bättre på erat samarbete med skolorna runt om i Sverige? Kommunikationen suger, minst sagt. Nu vill jag ha lördag tillsammans med mina fina, saknade vänner Bitterfittan och Surikaten.

Längtan till 1000

Låten är en gammal goding som jag vaknade till imorse under den kyliga cykelturen mot Learnia. Det första jag ska göra när jag kommer till min nya stad är att leta upp en dansskola och skriva in mig i en nybörjarklass, hellyeah. Mm just det, det lutar åt Linköping hösten 11.Fuck you

Det är inte var dag man använder sig av en rubrik med negativ klang till ett positivt inlägg, men nu så! Igår dog jag. Rehabbesöket gick åt pipsvängen för mig som låg inne på toaletten större delen av besökstiden med huvudet i stolen. Tur var väl att jag åt en himla massa jordgubbar till frukost. Ida var supersnäll som skjutsade hem mig strax därefter då jag vissa stunder knappt kunde stå på mina skakiga ben. Jag har haft flera sådana dagar på sistone så nu har jag lovat mig själv att kolla upp skiten om det händer ännu en gång inom det närmaste.

Natten blev sådär. Joakim blir lite halvpsyko när han tar en tupplur eller bara somnar till en stund. Han vaknar då med ett ryck och skriker att det är ormar/någon gubbe/kryp som springer runt i sängen, soffan eller var han nu ligger och vilar. Man säger till honom att det inte är någonting där, och då blir han först skitarg och tjaffsar emot för att sedan lugna ner sig och tillslut skratta åt det hela. När jag skulle lägga mig igår så kom han in och berättade att han trodde att han sett en liten liten ödla springa över vår säng på dagen. Givetvis var det strax efter en sovstund, så han var inte säker. Tror ni jag låg och spände mig utifall att ett litet slemigt djur skulle komma krypandes under täcket. Tack älskling, det blir aldrig tråkigt i ditt sällskap.

Idag mår jag bättre och står helt upprätt. Skoldagen blev förvånandsvärt kort vilket ledde till att jag kastade ut (läs att han valde det självmant) sambo med våra pälsiga monster för dagen/kvällen. Här ska städas och donas mest hela dagen och det gör man bäst till riktigt superhög Fia-musik som annars inte uppskattas av varken Joakim eller hundarna. Så, here we go!
Politik var det

"Men sen då? Får man det samhälle man velat ha?"

"Folk kommer att flytta på sig, det är liksom ganska naturligt."

"Tänk dig att Moderaterna bara skulle få frågor om fler poliser på gatan. Då är det ju jättelätt, lättaste politikerjobbet i Sverige. Det är ungefär så det är med Sverigedemokraterna, de får alltid samma fråga."

"Du kan ju vända på det och säga att liksom 90-95% utav invandrarna fälls inte för brott under ett år."

"Det är skillnad på hur många barn man har och hur många barn man skaffar sig i en viss miljö. Det kan ju vara så att man kommer som en stor familj till Sverige. Men däremot om man tittar på just själva beteendet i Sverige, barnafödandet efter att man har kommit till det nya landet, så stämmer det inte att utrikesfödda har fler barn eller skaffar fler barn och har högre fruktsamhet än dom svenskfödda."

"Det var 515 attentat, terrorattentat i EU-länderna 2008. Antalet terrorattentat som utfördes av muslimer av dessa 515 var inget. Det var noll."

"Däremot förstör vissa invandrare för sig själva, precis på samma sätt som vissa män förstör för alla män. Men vi kräver inte när det är någon våldtäckt att 99 eller 100% av alla män i Sverige ska ställas till svars för det brottet."

"Men på något sätt i slutändan så blir det ju i alla fall fattiga människor med missbruksproblem, och som har växt upp under svåra omständigheter, det är ju de man hittar i fängelsena. Det kommer man inte ifrån."
Snodd av Pia Olofsson

Lördag

Pappas fest var för övrigt helt fab med god mat, en massa saknade släkt och vänner samt nostalgisk och svängig livemusik. Tyvärr glömde jag att ta kort med min kamera då jag agerade amatörfotograf med pappas superkamera, så det blir inte så mycket mer bildbevis än det jag serverar här nedan.Kvitterroadetjejer.se


Längtan, suktan, önskanJag tror inte att ni kan förstå min längtan som jag bär inom mig just nu. Jag längtar så till den dag då jag stoppar körkortet i fickan efter jobbet, går ut till min bil för att försäkra att transporten sitter som den ska och beger mig sedan ut på vägarna för att hämta hem min alldeles egna häst. Jag blir alldeles galen av att titta runt på hästnet och önskar att de närmaste åren går undan här nu.

HEY, varför sover jag inte?

- För att jag är totalt dum i huvudet, typ så. Blev så jäkla arg på mig själv när jag insåg att jag använde sista bakplåtspappret igår, trots att jag visste någonstans i bakhuvudet att jag verkligen(!) behövde det idag. Ibland är jag så himla shitpissfuckcuntcocksuckermotherfuckertitsfartturdandtwat -dum (och ja, jag får säga så för det är egentligen ett citat ur en låt). Förresten, sa jag att jag har den jävligaste av alla mens- orna/arna/erna/whatthefuck.

Jag känner mig helkonstig och vill helst inte gå upp imorgonbitti, har varit en riktig psykodrottning mest hela dagen och kunde därför inte riktigt få ut så mycket av promenaden med Pia som jag hade velat och behövt. Äsch, next time. Nu vill jag helst av allt ligga färdig i sängen men först är det en kall promenad med hundarna som gäller.

Förresten fick jag ett mail från min lärare i psykologi som skrev och ursäktade "det inträffade" och förklarade att det var en riktigt urusel (i mina ögon) vikarie som hade rättat mitt prov och skrivit hotfullt till mig. Nu har hon tillsammans med en annan vårdlärare kommit överrens om att mitt prov samt mina inlämningar bedöms som MVG material och de ska därför ändra mitt betyg. Ibland gott folk, är det viktigt att kämpa för det som är rätt. Hoppas den där Lobavikariekärringen fick den skit hon förtjänar, jag avskyr när vuxna människor som arbetar med något som ska vara så professionellt och pedagogiskt inte ens kan hålla sig lugna när de blir ifrågasatta utan istället hetsar och ljuger ihop något så uppenbart ologiskt och larvigt. Skämmes.

Aaaah, skönt, aggressiontömd tjej.

Alvas nya trick

De har serverats på sniskan förut, så jag hoppas verkligen att jag blir utan klagomål. Hiiihi.


Fatal fire at the concert

Idag var det brandkurs och munvård på schemat. Jag lärde mig att jag ibland fastnar med blicken när jag föreställer mig bilder och därmed skrämmer folk, att jag fortfarande har väldigt svårt för eld och att jag ska köpa en ny brandvarnare imorgonbitti (se videon nedan som vi fick se på kursen så förstår ni).
Bra dag i stort.

Den här videon är den äkta varan, jag antar att det är just det som gör den så himla läskig.
Det räcker med att man kollar de 2-3 första minuterna för att man ska förstå och chockas rejält.


AlvinDagen igår tillägnades Alvi, helt klart. Vi lekte, myste, gick långpromenader, tränade hundmöten, lärde oss släcka lampan (halvt) och spelade boll på fotbollsplanen. Nu ligger hon som den lilla autismhunden hon är, så nära mig det bara går här i soffan. Hon vill alltid vara så himla nära men ibland hamnar hon i någon konstig sinnesstämning och hon liksom försvinner lite i sin stirrande blick. Min fina fina jycke.

Går -dagen/natten

 


Ja, jag skaaa
Idag har det varit svårt att få någonting gjort. Efter den lyckade morgonpromenaden med hundmötesträning och bollsparkandet på fotbollsplanen så fastnade jag framför Anastasia, det är en underbar film det där! Sedan har jag suttit och glott sönder en massa hundtrixtips så nu ska jag och Kenalvi ut med klickern. När vi dyker in igen så ska jag kasta ut bilder från gårdagen! 

Crazy gal

Då var det lördag och även fast än jag är på bättringsvägen så känner jag mig långt ifrån kry. Har lagat mat, bakat tårta, promenerat, återvunnit, handlat, diskat och städat undan lite. Plugget får ligga tills imorgon för idag tänker jag inte(!) komma försent för en gångs skull, därför måste jag skutta in i duschen ungefär nu. Sedan bär det av mot Vallas urskogar för tjejgäng, vin, paj, kräftor, skratt och annat gött. Fan vad de där tjejerna betyder alltså. <3!

Som jag älskar den här brudens psykbryt, varenda gång.


Bläsch

Snor, förkylningsblåsor, maghugg, illamående, kallsvettningar. Ni kanske förstår vad bristen på uppdateringar bottnar sig i?

RSS 2.0