Lördag

  Så, nu ska vi väl vara klara med den där tatueringen finally. Var som sagt i Etuna igår för att fylla i den eftersom hälften av färgen följde med sårskorpan och den gamla tatueringen lyste igenom. Jäkligt trist att inte ha körkort nu alltså, var tvungen att ta tåg och det går ju inte alltför många sådana. Åkte ett och kom hem sex för att tatuera mig i en kvart. Känns underbart nödvändigt. Strunt samma, jag har ju min lilla farmor där som man kan mysa med.

  På tal om farmor så måste jag säga att jag är mäkta imponerad av henne, hon är så jäkla lättlärd så jag vet inte vad. Jag har haft mobiltelefon i nästintill hela mitt liv och har skrivit x antal sms genom åren, min farmor har inte haft mobil såå länge men skriver redan sms snabbare än jag. Och igår, när jag kom dit så berättade hon glatt att hon har fått bredband så nu har hon börjat läsa min systers blogg och skaffat facebook. Jag har personligen ingen facebook då jag inte riktigt förstår hur det fungerar. Så igår, satt en farmor och förklarade för sin 20 åriga sondotter hur facebook fungerar. Det är nog ingen vanlig syn. Jag älskar min farmor, inte för att hon hänger med, utan för att hon är den hon är. Hon är den jag vill bli. Hon är min vän och förebild; farmor.

  Nu ska jag väl ta mig ut på promenad med hundarna, fy tusan vad jag inte klarar av det här vädret. Det är vidrigt. Ge mig vår, värme och sol någon gång! Sedan blir det plugg, snälla någon låt mig inte somna.


Puss då


           Melissa Horn - New York

Nu, back to Eskilstuna.
Plugg på tåg.
Fika med farmor.
Fylla i tatuering.
Plugg på tåg.
Plugg på säng
.

Utkast att kasta ut

Jag vann över Joakim i betapet.
Så jag var tvungen att lära honom en läxa till nästa gång,
man får(!) inte förlora mot någon så stort när man egentligen är så smart.
 Man in a cageSugar to my heart

 
Hej jag ska bli lärare, här kommer ett lustigt och sjukt utdrag från en av mina böcker där det finns ett citat om hur man hanterar onanister, ur ett populärt hälsovårdslexikon från 1888;

"För dessa måste föräldrar, lärare och uppfostrare alltid hava ett öppet öga. Tankspriddhet under undervisningen, att bliva kvarsittare oaktat redan prövad skicklighet, med förkärlek företegna besök på avträdet, skygg blick, blekt utseende, ringar kring ögonen, svårighet att andas i bädden, surmulenhet på morgnarna, bristande vederkvickelse, oaktat långvarig vila under natten, äro tecken varpå man nästan med säkerhet kan igenkänna onanister, även utan att ertappa dem på bar gärning. Det första och sista i behandlingen av detta slags onanister är sträng tukt. I skolan bör alltid lärarens öga vila på en sådan; fristunderna bör han tillbringa under bevakning; i hemmet böra far och mor övertaga uppsikten. Han må icke sova ensam i ett rum; man bör icke sky mödan att flera gånger om natten gå till hans bädd och draga av  filten utan hänsyn till om han sover eller är vaken. Hotad av sådana visitationer skall den vilseförda icke våga utföra sina manipulationer. Gör han det ändå, så lägger man på honom under natten rätt grova käppar, som fast tillknytas vid handleden; man låter även syskonen se dessa straffinstrument utan att naturligtvis angiva betydelsen och orsaken; man låter honom även under natten anlägga en till formen fullständigt sluten, för bålen och lemmarne gemensam klädedräkt; med tillhjälp av denna klädning gör man även den hårdaste lilla syndaren mör..."


  Jag hade en föreläsare inom sociologi(?) härom veckan och jag idag läste jag igenom mina anteckningar därifrån. Han sa tamejtusan något riktigt viktigt och förtillfället, passande för mig. Inställning, allt handlar om inställning. Om man går in i ett rum och ska föreläsa och någon sitter och gäspar, vad tänker man då? Antagligen att man är det tråkigaste de någonsin stött på och det gör en så nervös att man inte kan prestera sitt absolut bästa. Så istället så kan man ju tänka lite åt andra hållet, kanske är det dålig ventilation i rummet, kanske har personen suttit uppe hela natten med sitt nyfödda kolikbarn? 


  Så nu satan gott folk så ska jag göra en pannkaksvändning. Jag måste, vill och ska börja se saker lite positivare. Ska bara blåsa bort dimman som är ivägen för mig. Ett tjockt dimmoln av stress, ohälsosamhet (jag tror verkligen inte att det heter så och om det nu gör det så är det världens fulaste ord) och allmän mental förvirring. Men sedan så! Jag är på G gott folk. 


  Tänk, man stod i säkert en kvart och försökte förklara skomakare på en halvglömd engelska då jag bara kom på vad ordet var på svenska, och så är det något så simpelt som shoemaker. Congrats Sofia.

Everything I can't be is everything you should be

Kul att kvalitén blev så himla toppen när man la ut den på youtube. Fuck it. Ja ja, idag har jag helt enkelt inget att säga men tänker nog dela med mig av min lilla hälsning. Tror dock inte att mitt lilla lockrop fungerade något vidare, inga nyligen hemkomna australiensare än inte.

Kom hem? 


Håll om mig inatt
Någon har valt att bestämma hur kärlek går till,
med regler och råd
Så därför inatt ska vi älska som fåglarna vill,
klippa nån trådPluggJobbKräksPluggJobbK...

  Det är nog ungefär så man beskriver mitt liv just nu, fast jag kräks inte på riktigt, bara i sinnet (nej det lät inte speciellt fräscht men så är det faktiskt). Det är helt otroligt hur jäkla ironiskt det är. Har behövt pengar (då alltså mer jobbtimmar) en lång tid men nu börjar jag få så mycket att fixa med plugget så man har liksom inte riktigt den tid som krävs, vad händer då? Givetvis försvinner den andra vikarien och lämnar mig ensam med alla vik tillsvidare och då ska självklart någon som ska jobba mycket, många dagar i rad, bli sjuk. Jag hinner verkligen inte, fan. Inte just nu, inte den här veckan.

  Jaha något positivt då? Jag fick min julklapp igår som Joakim har jobbat på ett tag nu och visst var det värt att vänta på. Han har verkligen byggt/gjort/designat ett sjukligt snyggt bord till mig. Alla(!) kommer bli avundsjuka (och det är ju givetvis det viktigaste?), till och med mamma sa att det var så snyggt och speciellt att han borde fixa patent, jag kan inte mer än hålla med. Det är enligt mig fruktasvärt romantiskt och hjärtevärmande att han tillverkade något till mig. Gud, kunde inte få något bättre. <3
   Något positivt?
- Bio med Labba imorgon?
- Rida på torsdag?
- Mys och middag med Jockes föräldrar på fredag? 
- Förbättra tatueringen på fredag?
- Hjälpa mamma och sis att flytta på lördag?
- Kinaluncha med Pia och Linda på söndag?

- Nej just det, jag kanske ska jobba då.
  Hursom helst så kommer allt ordna sig, det vet jag. Nej det tror jag rättare sagt. Eller nej, jag tror inte riktigt än. Jag hoppas, ja det gör jag, jag hoppas att det ordnar sig med ekonomi, utbildning, jobb och framtid. Det är det här kära vänner, som jag kräks på.

Nu ska jag gå och spela lite gitarr och vara allmänt
arg tills jag blir helt glad. Jag kan somna. PUSS

Tack, förlåt, stanna?


10 000 waynes coffee houses senare

  Jag är en student. Igår gick det inte att undgå då jag for åt höger och vänster i korridorerna på jakt efter sal 426. Jag gillar att vara i Karlstad, det gör jag verkligen, och jag gillar att vara student. Karlstadborna ser så där underbart griniga ut fast de egentligen är så härligt mysglada, det älskar jag. Och jag tror absolut att Katrineholmsgruppen kommer att fungera men jag är ännu osäker på om den kommer att leva upp till den förra. Meeen man ska aldrig säga aldrig och jag ska inte vara den som är den. Det blir nog bra, det blir det.

  Tänk vilken tur att vi fick sluta 15.45 och tåget hem gick 18.50, då fanns det ju tid för H&M. Missförstå mig rätt, jag gillar verkligen inte att gå i affärer och jag avskyr att krypa in i provhytter för att krångla på och krångla av alla möjliga plagg som mer sällan passar. Men(!) igår hade jag ju med mig såkallade låtsaspengar och då gäller annat, det blir liksom lite lättare att ta sig igenom den tunga hittaprovahängatillbakaköa-processen då. Med låtsaspengar menar jag ett presentkort på tusen spänn som jag fick av min snälla papi i julklapp och det fick betala för ett par byxor, ett linne, en body, en kjol, två nagellack och en förpackning mörkbrun hårfärg.

  Så nu är jag färgad. Antagligen lite för mörkt för mig, precis så som kassörskan menade på igår, men jag kan inte rå för att jag gillar det. Jag gillar kontraster och jag gillar mörkt hår. Jag kan väl inte färga håret i någon halvdan, slaskig färg som får mig mer osynlig än vad jag redan är. Dock så lär det ju vara ljusbrunt om två tre veckor med tanke på hur fort mitt hår bleks. Ja ja, utväxten är borta och det är huvudsaken.

  Ikväll blir det räktoast, läsning och Joakim. Alldeles lagom. Just jäklar, den förbaskade tvätten ska upp också. Kom ihåg, kom ihåg, kom ihåg! Imorgon blir det Julita igen, om man är kry dvs.
PUSS


 

Namnbyte

  Ja om jag någon gång borde byta namn så är det idag. Sofia Hurtig. Har promenerat och motionerat min hund i en massa timmar så nu ligger hon utslagen på soffan. Hon fick även slita i "lilla" Leos öron i någon timme, det var väldigt uppskattat tror jag. När det inte är sådär hyper dyper kallt så är det faktiskt himla skönt att vara ute, men även väldigt energikrävande. Just nu känner jag hur jag sakta men säkert faller in i någon slags koma, det blir spännande att se om jag ens kommer upp imorgon. Men jo, det måste jag. Annars är jag dödens, det förstod jag när Fröken Forslund skrev för ett tag sedan: "Försov dig inte imorgon nu...". Nej Linda, jag ska inte låta dig åka till stora farliga Karlstad ensam, jag följer dig. 

  De kommer tidigare, de kommer tidigt, de kommer den 12/2. Snälla Anna, fall för grupptrycket?

  Ny klass imorgon, otroligt spännande, tror dock jag inte att de nya kan slå de gamla. Vilket gäng vi var! Om Marita, Martin, Linda eller Maria läser det här (antagligen inte); återträff snart igen! Ibland klickar det liksom bara mellan människor and I like.

Sov gott alla och "varde ljus" som någon heter på msn (varför papi? jag förstår inte riktigt)

Puss             

Och ja, det är världens finaste hund.

Tjugofyrasju

  Sitter uppmysen i soffan med Joakim och Tobias vid min sida. Skön och lugn kväll, precis så som jag ville ha det. Tyvärr blev det pizza ikväll, jag är förjävla svag när det gäller grupptryck. Jag gillar ju inte ens pizza. Lugnt på jobbet idag, fruktansvärt lugnt. Många skratt med Theresia blev resultatet av diverse samtalsämnen, bl.a. mäns likheter med hundar och de nya människoskinnstövletterna på tredje hyllan.
 
  Nu är jag trött på den här kylan, vårkänslorna väcktes inom mig häromdagen och jag är ledsen herr vädergud, men de går inte att tvinga tillbaka. När de väl har kommit ut så är de beredda att slåss mot alla möjliga sorters hinder. Snälla någon, ge mig riktig vår. Och viktigast av allt; ge mig mars.

  Imorgon är det äntligen dags att börja rida en ny pålle, jag hoppas innerligt att det ska gå bra, jag orkar och vill inte leta efter någon som behöver medryttare igen. Och ägaren ifråga, hon är så fruktansvärt snäll och go. Här nedan kan ni se raringen som ska bära runt på mina kg, snälla låt oss bli vänner?
  Det ska bli så himla mysigt att bara lufsa omkring i skog och mark med honom, jag har verkligen saknat det. Jag har funderat på om man kanske ska börja gå i terapi eller något för att få ur sig allt, jag har ju så många tankar och idéer som ingen orkar lyssna på, då vore det skönt att ha någon där som faktiskt måste lyssna. Usch vad hemskt det lät, men ja, ni förstår säkert. Men, jag tror inte att det kommer att behövas nu när jag plockar upp min gamla hobby igen. Ute i den friska luften tänker jag ventilera. Gosh, det ska bli så nyttigt skööönt.

  Nu är det dags för topp ett listan;
1. Vaniljyoghurt med frusna, osockrade hallon. Oh mama!
           

Fredag

  Ja mycket mer än så är det väl inte. Det var länge sedan en fredag kändes så lam. De ringde igår och talade om att jag ska jobba idag fredag, från tre till stängning. Fine, jag behöver ju cash. Sedan ringde de igen vid tio imorse och frågade om jag kan komma en timme tidigare, inte riktigt lika schysst men vad fasen, det får fungera. Det är märkligt egentligen, herr ångest kommer alltid på besök dygnet innan jag ska jobba. Jag undrar verkligen varför, det finns ju egentligen ingen som helst anledning. Underbara arbetskamrater, oftast trevliga kunder och helt okej arbetsuppgifter.

  Funderar på bio ikväll efter stängning, det vore något. Jag har gått på bio själv ett antal gånger nu och det är faktiskt himla mysigt. Visst, det är alltid kul att gå flera också men är man ändå ensam så kan man lika gärna göra något som roar en, varför då inte bio? 

  Nu blir det promis med batman och thomas (alva och rico), de är otåliga nu. Hörs och ses!

         

Ett sista försök

  Nu har x antal personer uppmuntrat mig till att fortsätta med att blogga, inte för deras skull utan för min egen. Jag tänkte efter en stund och ja, jag gör nog det. Jag har fortfarande inte riktigt förstått mig på det här fenomenet och jag vet inte riktigt vad det är en bloggläsare vill ha men det orkar jag inte riktigt bry mig om. Jag tänker strunta i vad andra vill ha och inte vill ha, här tänker jag nu dela med mig av mig och om det inte passar så finns det så många andra bloggar att läsa så jag hoppas att alla hittar sitt. Jag lovar härmed dyrt och heligt att inte tvinga någon att läsa mina inlägg.
 
  Så... vad jag har förstått så ska man tala om vad man tycker och tänker om saker och ting. Det lär bli mycket av det här, för jag tycker och framförallt tänker fruktansvärt mycket. Förhoppningsvis blir det 66% tankar och funderingar och 34% speglingar av händelser i mitt liv. Typ. För den balansen gillar vi. Eller ja, åtminstone jag.

  Idag kom Pernilla hit och lunchade lite (väldigt modernt uttryckt där, Sofia) och vi diskuterade lite roadtripp. I sommar är det dags, då ska vi glida genom Mellan-Sverige. Jag längtar något så fruktansvärt, tänk att få komma bort ett tag och då också med någon man kan skratta, gråta och sega med. Den veckan kommer det skrika äventyr om, hoppas vi. Det måste bara bli sol och varmt, det tror jag att vi har kommit fram till (annars gör jag det nu).  

  Nu gäller det bara att snåla sönder sig fram till sommaren. Bah


RSS 2.0